Stii cum se spune, preventia este mama intelepciunii. Inainte sa te gandesti la ce vor face autoritatile sau echipele de interventie in caz de urgenta, trebuie sa te gandesti la ce poti face tu. Cum te pregatesti pentru situatii de urgenta?
Cand esti antreprenor, nu te gandesti doar la siguranta ta, ci la a angajatilor, a clientilor si a activelor firmei tale.
Nu stii cum sa faci asta? Expertii Niru Guard iti vin in ajutor. Hai sa vorbim ce trebuie sa faci in caz de cutremur pentru a-ti proteja nu doar afacerea, dar si angajatii!
Primul pas, cel mai important, este sa ai un plan. Da, suna banal, dar un plan de urgenta bine pus la punct poate face diferenta intre haos si ordine. Asadar, sa trecem la lucruri concrete. Ce faci in caz de cutremur? Incepem cu masurile de protectie esentiale in caz de cutremur, pe care trebuie sa le stii si sa le aplici.
- Asigura-te ca toti angajatii tai stiu regulile in caz de cutremur. Organizeaza traininguri si simulari. Cunoasterea, in special in astfel de situatii, poate salva vieti.
- Dulapurile, rafturile si mobilierul inalt trebuie ancorate de pereti. E un detaliu mic, dar previne accidentarile care se pot produce din cauza obiectelor care cad.
- Fiecare etaj al cladirii ar trebui sa aiba un kit de urgenta. Acesta trebuie sa contina apa, alimente neperisabile, lanterne, baterii, o trusa de prim ajutor si o lista cu numere de urgenta.
- Toata lumea din compania ta trebuie sa stie rutele de iesire in caz de urgenta. Pune semne clare si asigura-te ca iesirile de urgenta sunt accesibile si nu sunt blocate niciodata.
- Si pentru ca vorbim de o afacere, asigura-te ca ai un plan de continuitate in caz de urgente. Daca activitatea ta e intrerupta, cum vei gestiona situatia? Asigurarile si fondurile de urgenta sunt esentiale, astfel te asiguri ca afacerea ta poate supravietui financiar in perioadele de instabilitate si incertitudine.
Sfaturi si recomandari despre cum sa ramai in siguranta in caz de urgenta
Nu stii ce sa iti sfatuiesti angajatii in timpul training-urilor pentru situatii de urgenta? Iata o lista cu recomandari de baza pe care toata lumea ar trebui sa le stie:
- Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa identifici locurile sigure unde te poti adaposti. De obicei, acestea sunt sub birouri solide sau langa pereti si stalpi de rezistenta.
- In timpul unui cutremur, ferestrele pot sa se sparga, asa ca cel mai bine este sa le eviti. De asemenea, stai departe de mobilierul inalt sau de echipamentele care ar putea sa cada.
- Daca simti un cutremur, opreste-te imediat si asteapta pana cand seismul se termina.
- Lifturile ar trebui evitate cu desavarsire in timpul unui cutremur. Foloseste scarile pentru evacuare.
- Dupa ce seismul a trecut si e sigur, verifica daca toti colegii tai sunt bine si ofera ajutor daca este necesar.
- Nu te intoarce in cladire pana cand nu este verificata si declarata sigura de catre autoritati sau de catre responsabilii cu siguranta cladirii.
- Cutremurele pot avea replici. Fii pregatit sa te adapostesti rapid daca este nevoie.
Nu lasa nimic sa te ia prin surprindere, pregateste-te, pregateste-ti angajatii si cladirea.
Niru Guard este mereu alaturi de tine, oferim servicii de paza de top si, in plus, ti-am pregatit informatii cheie despre cele mai importante subiecte privind siguranta cladirilor si persoanelor.
Nu rata cele mai noi articole si sfaturi de pe blogul Niru Guard!
Comentarii recente