0751.254.254 office@niruguard.ro

Sistemele de securitate sunt tot mai des folosite de catre firme pentru a asigura siguranta bunurilor, angajatilor si a clientilor.

Cu toate acestea, exista o multime de mituri raspandite despre aceste sisteme, despre modul in care functioneaza si despre eficienta lor.

Continua sa citesti, deoarece demontam cele mai intalnite 6 mituri despre sistemele de alarma si securitate!

Mitul 1: sistemele de paza si protectie sunt doar pentru firme de mari dimensiuni

Unul dintre cele mai comune mituri este ca sistemele de paza si protectie sunt rezervate doar pentru firmele mari, cu bugete pe masura.

Realitatea este faptul ca avansarea tehnologiei si concurenta crescuta in industrie au dus la o scadere semnificativa a costurilor. Astfel, chiar si companiile mici, cu bugete limitate, isi pot permite un sistem de alarma performant.

Indiferent de dimensiunile afacerii, un sistem de paza adecvat joaca un rol esential in prevenirea infractiunilor si a incidentelor care pot pune in pericol activitatea afacerii, angajatii si clientii.

Mitul 2: sistemele de securitate pot fi usor pacalite si evitate

Un alt mit comun este ca sistemele de paza pot fi usor evitate sau inselate. Cu toate ca niciun sistem nu este perfect, tehnologia folosita pentru sistemele video, de control al accesului, de avertizare incendii, de interfonie si video-interfonie a evoluat foarte mult, precum si eficienta acestor sisteme.

Asadar, cu tehnologia actuala, este din ce in ce mai dificil pentru infractori sa evite sistemele de securitate si sa patrunda in zonele protejate.

Mitul 3: sistemele de paza incalca intimitatea si drepturile omului

Uneori, un argument impotriva sistemelor de paza si protectie este ca acestea pot reprezenta o incalcare a intimitatii si drepturilor omului. Cu toate acestea, utilizarea acestor sisteme poate fi gestionata intr-un mod responsabil si legal.

Camerele de supraveghere ar trebui sa fie plasate in zonele publice, cum ar fi holurile, zonele de receptie si parcarile.

Ce mai buna metoda prin care poti evita situatiile neplacute este sa ceri ajutorul unei firme specializate in paza si protectie, asa cum sutem noi, Niru Gurd.

Astfel, te vom ajuta sa alegi, sa instalezi si gestionezi inregistrarile video intr-un mod responsabil, care sa respecte legile privind protectia datelor si intimitatii individuale.

Mitul 4: sistemele de paza nu sunt eficiente impotriva infractiunilor

Exista o perceptie gresita ca sistemele de paza sunt mai mult o masura preventiva si nu au un impact real asupra prevenirii infractiunilor. In realitate, studiile arata ca firmele echipate cu sisteme de securitate sunt mult mai putin susceptibile le a deveni tinta infractorilor.

Sistemele de supraveghere video si alarmele descurajeaza potentialii infractori. In plus, maresc sansele de prindere si recuperare in cazul unui incident.

Mitul 5: sistemele de paza sunt dificil de utilizat

O alta idee gresita este ca sistemele de paza sunt complicate si dificil de utilizat, necesitand personal specializat sau instruit care sa le foloseasca si gestioneze.

Cu toate acestea, la Niru vei gasi sisteme de securitate intuitive, care pot fi gestionate cu usurinta de catre angajatii firmei. Mai mult, suportul tehnic este mereu disponibil pentru a oferi asistenta in cazul unor probleme sau intrebari.

Mitul 6: sistemele de alarma dau de multe ori la alarme false

Se spune adesea ca sistemele de alarma se declanseaza in mod frecvent din cauza unor erori minore, cum ar fi detectarea miscarii unui animal sau o interferenta electronica.

Desi acest lucru ar putea fi adevarat in trecut, avansarea tehnologiei a redus semnificativ incidenta alarmelor false. Sistemele moderne de alarma sunt mai inteligente, avand capacitatea de a diferentia intre amenintari reale si evenimente neimportante. Prin urmare, riscul de alarme false a scazut semnificativ, sporind astfel credibilitatea acestor sisteme.

Dupa cum poti vedea, adevarul despre sistemele de securitate este total altul fata de ceea ce este crezut in general.

Daca vrei ca afacerea ta sa fie una sigura, este timpul sa instalezi un sistem modern si bineconfigurat, iar pentru asta Niru Guard este aici sa te ajute. Oferim servicii complete, de la consultanta si pana la mentenanta. Suntem alaturi de tine la fiecare pas!