0751.254.254 office@niruguard.ro

Tu stii cum sa garantezi securitatea firmei tale in anul 2024? Desigur, este vorba despre tot ceea ce poti face pe langa angajarea unei firme de paza cu servicii complete, din moment ce amenintarile si preocuparile legate de securitate s-au extins in principal in mediul digital/online.

Evident, infractorii obisnuiti inca vor da tarcoale sediului afacerii tale, motiv pentru care Niru Guard iti sta alaturi, fie ca ai nevoie de servicii de transport valori, protectie VIP sau instalare si monitorizare sisteme de securitate. Totodata, iti putem oferi si asistenta privind cele mai importante preocupari legate de securitatea generala a companiilor despre care vei afla mai multe in cele ce urmeaza.

Era antivirusului – amenintari digitale pentru companii fizice

Nu suntem surprinsi sa citim faptul ca aproximativ 50% din incidentele de tip ransomware (atunci cand se blocheaza sistemul unei companii si pentru deblocare se cere o suma de bani) au tintit sectorul tehnologiei informatiei. Era oarecum de asteptat!

Totusi, multi au fost surprinsi sa auda ca aproape jumatate din cele 50% de incidente au fost tintite catre sectorul constructiilor – companii care activeaza in domeniul constructiilor si evident, au experimentat digitalizarea din plin in ultimii ani.

In cazul unui atac ransomware, o firma de paza traditionala, care actioneaza doar fizic, nu te va ajuta prea mult. Ai nevoie de protectie si securitate cibernetica. Totusi, nu numai mediul digital este de vina pentru aceste atacuri si rata lor colosala de succes.

Eroarea si factorul uman – o problema permanenta care trebuie gestionata

Ingineria sociala – sau manipularea psihologica a oamenilor pentru a realiza actiuni sau divulga informatii – este o problema reala in industria securitatii informatiilor. Sistemul tau de protectie impotriva atacurilor cibernetice poate fi decent, dar eroarea umana il poate periclita din plin.

Asa cum o simpla legitimatie furata poate permite accesul unui strain in sediul tau, tacticile de inginerie sociala exploateaza personalul companiei tale care nu a beneficiat de training in domeniul securitatii cibernetice – anume cum si ce sa faci ca sa fii sigur in online.

Din nou, ai nevoie de o firma de paza moderna care te poate instrui in acest sens. Intr-adevar, aceasta ramura a securitatii inca nu este acoperita pe deplin in Romania, dar specialistii unei firme de paza te pot ajuta sa pui la punct un regulament de ordine interioara aferent securitatii care poate viza si elemente de siguranta cibernetica.

Pe scurt, trebuie sa-ti protejezi serverul cu informatii in primul rand de proprii angajati si de lipsa de cunostinte a acestora.

Sistemele de securitate moderne si traditionale – din ce in ce mai vulnerabile

Nici sistemele de securitate instalate la tot pasul, in incinta multor companii, nu mai sunt ce au fost – din nou, datorita evolutiei constante a domeniului online. Conceptul de hacktivism si cel de hacks-for-hire permite oricarui raufacator sa incerce, cel putin, sa provoace daune la nivelul sistemului tau de securitate.

O simpla plata intr-un cont strain si te poti trezi cu un sistem de supraveghere inactiv sau chiar cu o usa de acces lasata deschisa peste noapte.

In acelasi timp, lacatele traditionale, considerate imbatabile uneori, isi pierd din ce in ce mai mult din calitate. Nevoia de acestea scade, motiv pentru care scade si investitia in materiale de calitate superioara. Poti vedea nenumerate videoclipuri in online in care lacatale de securitate ale unor companii cu renume de peste ocean sunt sparte in urma unui simplu soc aplicat in punctul potrivit.

Asadar, intrebarea este urmatoarea – cum garantezi siguranta companiei tale?

Apelezi la o firma de paza care este in pas cu tendintele si amenintarile din domeniul securitatii. Paza si protectia sunt doar inceputul. Specialistii Niru Guard iti pot oferi asistenta si sfaturi esentiale in instalarea sistemelor de securitate si monitorizarea acestora, pentru ca tu sa fii protejat.

Totodata, paza in regim 24/7 inca este cel mai bun atu, chiar si impotriva atacurilor cibernetice. Trebuie doar sa ai pe cineva aproape care poate observa aceste atacuri – gasirea unei solutii ulterior este simpla.